Страници

събота, 19 декември 2015 г.

Чийзкейк трюфели


Продукти:
250г крема сирене(Маскарпоне, Филаделфия)
3с.л. пудра захар
200мл течна сладкарска сметана
1пак. желатин
ванилена захар или есенция

1 пакет бисквити за овалване


   Залейте желатина с 50-60мл студена вода и след като набъбне го разтопете на водна баня или в микровълнова. Оставете настрани да се охлади.
   Разбъркайте крема сиренето с пудрата захар до гладкост.
   Разбийте сметаната с миксер до твърди връхчета. Ако обичате по-сладко добавете 2-3с.л. захар допълнително към сметаната. Прибавете сиренето и ванилията и разбийте още малко. Накрая излейте разтопения желатин и разбъркайте много добре.
   Смелете бисквитите в блендер и изсипете в по- дълбока чиния.
   С лъжичка загребете от сместа и поставете на купчинка върху смлените бисквити. Посипете и отгоре с бисквити и внимателно оформете топка с ръце. Оваляйте още веднъж в бисквити и наредете в поднос. Оформете така цялата смес. Готовите трюфели приберете в хладилник да стегнат.
   Освен в бисквити, сладките могат да се овалят в какао, смлени ядки, кокосови стърготини.
   Да ви е сладичко!


2 коментара:

  1. Весе, това ще ми хареса, ама много. Благодаря за идеята! Обезателно ще опитам! Весели празници от мен!

    ОтговорИзтриване