Страници

четвъртък, 15 октомври 2015 г.

Картофена крем супа с гъби и топено сирене


Продукти:
2-3 средно големи картофа
250г печурки
20г краве масло
200г топено сирене
чаша прясно мляко за разреждане
черен пипер
мащерка
сол


   Гъбите се нарязват на филийки и се запържват в масло, с добавена лъжичка олио(за да не прегаря маслото). Отделят се няколко гъбки за декорация. В съда се добавят  картофите нарязани на кубчета и супата се залива с 2 ч.ч. топла вода или бульон. Посолява се на вкус и се вари до омекването на картофите. Накрая се добавя сиренето да се разтопи. Супата се пасира до желаната гладкост. Ако е станала много гъста се разрежда с прясно мляко. Подправя се с прясно смлян черен пипер. Всяка порция се декорира с отделените гъбки и стръкче мащерка.
Добър апетит!


3 коментара:

  1. Веси,
    чудесна е супата, чудно аранжирана и поднесена.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. В това есенно време, топлата супичка е идеалната храна :)
    Поздрави, Веси!
    Хубава и усмихната седмица :)

    ОтговорИзтриване