Страници

понеделник, 23 март 2015 г.

Кокоски

Продукти:
3 белтъка
щипка сол
6с.л. захар
100г кокосови стърготини
100г шоколад



   Белтъците и щипка сол се разбиват с миксер. Постепенно, при непрекъснато разбиване се добавя захарта. Сместа се разбива до твърди връхчета. Добавят се кокосовите стърготини и се разбърква с лопатка.
   Фурната се загрява на 150С. Голяма тава се застила с хартия за печене. С мокри ръце или с лъжичка се оформят малки купчинки от кокосовата смес. Пекат се 10-12мин. до съвсем леко златисто.
   Шоколадът се разтопява на водна баня. Изстиналите кокоски се потапят в него и се нареждат върху хартия за печене или алуминиево фолио. Може да се облеят целите с шоколад, но тогава дозата шоколад се увеличава двойно. Прибират се в хладилник да стегнат.
   Да ви е сладичко!

2 коментара:

  1. Веси, страхотни са, с шоколад са още по-вкусни!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. Направиx ги станxa фантастични благодаря ви от сърце:)

    ОтговорИзтриване