петък, 24 октомври 2014 г.

Шоколадови калпачета



Продукти:
370г какаови бисквити(Зaкуска)
2с.л. какао
150г подсладено кондензирано мляко
50г краве масло
1-2с.л. захар
1-2 с.л. портокалови корички(кандирани или от сладко)
1с.л. коняк
1ч.ч. кокосови стърготини
100г шоколад
100г печени белени лешници

понеделник, 20 октомври 2014 г.

Бъркан(мързелив) тутманик


Продукти:
3 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
1/3 кофичка олио
2 кофички брашно
200г сирене
 
   Загрейте фурната до 200С.
   Разбийте леко яйцата с тел. Разбъркайте содата в киселото мляко и добавете при яйцата. Добавете олиото и солта. Пресейте брашното и разбъркайте. Накрая в тестото добавете натрошеното сирене. Намажете с мазнина голяма тава - 30-32см, поръсете я с брашно. Излейте сместа и заравнете.  Изпечете тутманика до зачервяване. Покрийте с кърпа за няколко минути и после нарежете на парчета. Сервирайте с гъсто кисело мляко!
   Добър апетит!




вторник, 14 октомври 2014 г.

Картофени ноазети

   Тези малки картофени хапки са подходящи, както за гарнитура, така и като мезенце за бира или вино. Приготвят се лесно и се получават доста като количество. Могат да се изпекат и на фурна, но стават малко по-сухи от пържените.

Продукти:
500г сварени и намачкани картофи
1ч.ч. прясно мляко или вода
100мл мазнина(може само олио, само масло или от двете по равно)
1ч.ч. брашно
1ч.л. сол
4-5 яйца
индийско орехче
черен пипер

сряда, 1 октомври 2014 г.

Сладка запеканка с извара и сушени плодове


Продукти:
500г несолена извара
4 яйца
3-4с.л. захар
3с.л. пшеничен грис
50г краве масло
сушени плодове - червени боровинки, стафиди, кандирани корички
сокът от 1/2 лимон