Страници

понеделник, 20 октомври 2014 г.

Бъркан(мързелив) тутманик


Продукти:
3 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
1/3 кофичка олио
2 кофички брашно
200г сирене
 
   Загрейте фурната до 200С.
   Разбийте леко яйцата с тел. Разбъркайте содата в киселото мляко и добавете при яйцата. Добавете олиото и солта. Пресейте брашното и разбъркайте. Накрая в тестото добавете натрошеното сирене. Намажете с мазнина голяма тава - 30-32см, поръсете я с брашно. Излейте сместа и заравнете.  Изпечете тутманика до зачервяване. Покрийте с кърпа за няколко минути и после нарежете на парчета. Сервирайте с гъсто кисело мляко!
   Добър апетит!




4 коментара:

  1. Точно такива рецепти харесвам - бързи и лесни.По подобна рецепта правя тутманик за закуска, в тестото слагам маково семе или ким и става много вкусен.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте!
    Посочените количества "1/3 кофичка олио" и "2 кофички брашно" мерите с мярка - празната кофичка от киселото мляко или се бъркам нещо ?

    ОтговорИзтриване
  3. Да, точно така, мярката е кофичката от киселото мляко. Много е удобно.

    Ели, от една порода сме! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Веси, благодаря за тази вкусна рецепта..Чуден е !

    ОтговорИзтриване