Продукти:
1 пакет точени кори(400г)
300г сирене
5 яйца
1ч.ч. кисело мляко
1ч.ч. газирана вода
3-4с.л. олио
20-30г краве масло
Корите се отварят и преброяват. Разделят се на две. При мен бяха 16. На плота се поставят 2 кори, наръсват се с натрошено сирене. Отгоре се поставят още две кори и отново се наръсва сирене. Така се нареждат 8 кори. Навиват се на рехаво руло и се нарязват през 3-4 см. Получените "розички" се нареждат изправени в намазнена тава. Процедурата се повтаря и с втората половина кори. Отгоре "розичките" се напръскват с малко олио.
Яйцата се разбиват с тел, добавят се киселото мляко, газираната вода и няколко щипки сол. С помощта на лъжица се поливат всички розички, да се напоят добре. Отгоре се разпределя нарязаното на парченца краве масло.
Баницата се пече в загрята до 180С фурна до златисто. След изваждането се напръсква с вода и се завива с кърпа да се задуши.
Добър апетит!
Ей за такъв букет си мечтая......
ОтговорИзтриванеЧудна баничка!Поздрави,Веси!:)))
Прекрасна е, Веси!
ОтговорИзтриванеЧудна баничка, Веси!
ОтговорИзтриванеSuper :) Blagodarya Vesi:) shte q probvam s udovolstvie
ОтговорИзтриванеМного е хубава тази баница! Аз обаче завивам само по 1 кора и нареждам, а накрая не я покривам с кърпа, а я обръщам върху 3 купички, за да не се спайдуши - остава бухнала.
ОтговорИзтриванеС КАКВА ВМЕСТИМОСТ СА ЧАШИТЕ?яНА
ОтговорИзтриванеПолзвам чаени чаши с вместимост 240мл.
ОтговорИзтриванеУникална е :-)))
ОтговорИзтриванеМного добра идея! Класическа рецепта, а колко различно изглежда! Само аз винаги слагам малко мазнина между всяка кора (масло/олио), за да не се слепят и станат глетави - при класическата баница - не е ли добре и тука така?
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта,правя я за пореден път и става уникална
ОтговорИзтриванеСупер.. стана вкусно
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта,Благодаря,винаги се получава пухкава.
ОтговорИзтриване