Продукти:
1ч.ч. леща
1ч.ч. замразени броколи
1 морков
половин стрък праз
1 червена пиперка
няколко скилидки чесън
няколко пера зелен лук
магданоз
розова хималайска сол
Лещата се залива с 3 чаши вода, добавя се 1/2ч.л. сол и се сварява за 20мин. Оставя се във водата, докато изстине, след което се отцежда на гевгир.
В купа се смесват нарязаните зеленчуци, бланшираното броколи и цели скилидки чесън. Посолява се допълнително на вкус. Добавят се 1-2с.л. зехтин или олио. Може да се подправи с чер пипер или други подправки по желание, но и така става много ароматно - усеща се аромата и вкуса на зеленчуците.
Сместа се разпределя върху няколко листа хартия за печене и се завиват пакетчета. Поставят се в суха тава и се запичат във фурна, на 150-170С за 25-30мин. Готовата, запечена леща се поръсва със ситно нарязан лук и магданоз.
Вкусно, ароматно, истинско и здравословно ястие!
Добър апетит!
Това ще да е голяма вкусотия! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Това много ме заинтригува,изглежда изключително! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного интересно и вкусно предложение!
ОтговорИзтриванеЧестита Баба Марта, Веси!
Lindo color y sabroso una tarta de lujo,abrazos.
ОтговорИзтриванеПрекрасные блог! Очень много отличных рецептов. Приглашаю Вас посетить мой блог http://svetlanametaxa.blogspot.gr/
ОтговорИзтриване