Страници

петък, 28 февруари 2014 г.

Запечена леща със зеленчуци


Продукти:
1ч.ч. леща
1ч.ч. замразени броколи
1 морков
половин стрък праз
1 червена пиперка
няколко скилидки чесън
няколко пера зелен лук
магданоз
розова хималайска сол


   Лещата се залива с 3 чаши вода, добавя се 1/2ч.л. сол и се сварява за 20мин. Оставя се във водата, докато изстине, след което се отцежда на гевгир.  

   В купа се смесват нарязаните зеленчуци, бланшираното броколи и цели скилидки чесън. Посолява се допълнително на вкус. Добавят се 1-2с.л. зехтин или олио. Може да се подправи с чер пипер или други подправки по желание, но и така става много ароматно - усеща се аромата и вкуса на зеленчуците.

  Сместа се разпределя върху няколко листа хартия за печене и се завиват пакетчета. Поставят се в суха тава и се запичат във фурна, на 150-170С за 25-30мин. Готовата, запечена леща се поръсва със ситно нарязан лук и магданоз. 
   Вкусно, ароматно, истинско и здравословно ястие!


             Добър апетит!

5 коментара:

  1. Това ще да е голяма вкусотия! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Това много ме заинтригува,изглежда изключително! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Много интересно и вкусно предложение!
    Честита Баба Марта, Веси!

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасные блог! Очень много отличных рецептов. Приглашаю Вас посетить мой блог http://svetlanametaxa.blogspot.gr/

    ОтговорИзтриване