Продукти:
1 пак. фини кори за баница
2 патладжана
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 пиперка(може и люта)
150г сирене
1/2 ч.л. червен пипер
малка връзка магданоз
1ч.ч. прясно мляко
1 яйце
2-3с.л. олио или зехтин
сусам за поръсване
Патладжаните се обелват и нарязват на малки кубчета, поръсват се със сол. Оставят се за 20-30мин. да си пуснат горчивия сок, изплакват се и се отцеждат. В голям тиган се запържва ситно нарязаните лук и чесън, добавят се патладжаните и наситнената пиперка. Всичко се запържва няколко минути и се дръпва от огъня. Добавя се натрошеното сирене, червения пипер и магданоза. Плънката няма нужда да се соли, защото сиренето е достатъчно солено.
Яйцето се разделя на белтък и жълтък. Към жълтъка се добавят 2-3с.л. мляко и се оставя настрани. Белтъкът се разбива с вилица и към него се добавя останалото мляко и 2-3с.л. олио или зехтин.
Корите се нарязват на ленти с ширина 10-12см. Всяка лента се намазва с белтъчната смес, в единия край се поставя лъжица от плънката и се сгъват триъгълни бюречета. Нареждат се в подмазана тава или на хартия. Намазват се с жълтък, посипват се със сусам.
Бюречетата се пекат в предварително загрята фурна, на 200С до зачервяване. След опичането може да се покрият с кърпа да се задушат и омекнат или да се хапват хрупкави.
Добър апетит!
източник
Няма коментари:
Публикуване на коментар