Тестото за тази сладка питка е по рецептата за бриоши с шоколад и локум - много сполучлива и с винаги прекрасен резултат рецепта!
Продукти:
600г бяло брашно
250мл топло мляко
20г прясна мая
90г захар
90г меко краве масло
2 яйца
есенция ванилия
1 жълтък+малко мляко за намазване
2 кутийки локум за пълнеж
Маята се разбърква в прясното мляко с 1с.л.захар и 2-3с.л. брашно и
се оставя да шупне за 15мин., след което се замесва меко тесто с
добавянето на останалите продукти.
Оставя се на топло да удвои обема
си,
премесва се и се оставя още веднъж да се надигне. Моето тесто поверявам
на машинката - тя го измесва отлично!
Готовото, два пъти втасало тесто се разточва на пласт с дебелина 0,5см и се изрязват кръгчета. Нареждат се по три кръгчета, едно до друго, като се застъпват. В единия край се поставят две локумчета и се завиват на руло. Разрязват се с остър нож и се изправят. Получават се розички, които се нареждат плътно в подмазана с масло тава.
Наредената пита се оставя да втаса на топло, докато удвои обема си, намазва се с жълтък, разбъркан с малко прясно мляко и се изпича в предварително загрята на 160-170С фурна.
Изглежда невероятно, прекрасно се е получила! Взимам си парченце утре за закуска. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Страхотна пита, изглежда невероятно! Мисля да опитам да я направя. Искам да попитам кръгчетата, които се изрязват от тестото горе-долу с какъв диаметър са?
ОтговорИзтриванеВеси, страхотни розички :) Вземам си няколко с кафенцето. Хубав ден ти желая!
ОтговорИзтриванеВеси, разкошна пита! И на визия, и на вкус!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Искам да благодаря за рецептата!Стана уникално вкусна и красива!
ОтговорИзтриванеUne brioche très originale. Bravo!
ОтговорИзтриванеA bientôt
Веси, станаха чудесни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за вкусното предложение!
Здравейте.
ОтговорИзтриванеПитата изглежда страхотно! Браво!
Искам да я направя веднага,но нямам пресна мая имам само суха.
Ще стане ли с нея? И ако да,колоко да сложа от пакетчето? (от тези на др.Йоткер)
Благодаря Ви предварително.
Лека вечер.
Поздрави Даниела.
Здравейте, да, ще стане и със суха, сложете цялото пакетче(7г) - количеството отговаря на 20г прясна мая.
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ИзтриванеНаправих я страхотен резултат. Благодаря за рецептата на
ИзтриванеСупер!
ОтговорИзтриванеМного Ви Благодаря :-)
Лек ден.
v momenta se peche,zasega izglejda Neveroqatno...nadqavam se i da e tolkova vkusna ,kolkoto i izglejda hubava :))) Blagodarqa!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за уникалната рецепта :) Днес и аз я изпробвах.За първи път ми се получи разкошна визия и на вкус е хубава :) Отново огромно благодаря!
ОтговорИзтриванеkolko trqbva da bade diametara na tavata za tazi razko6na pitka :)
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта. Стана вкусно и красиво.
ОтговорИзтриваневчера я направих и аз,наистина се получи много вкусна
ОтговорИзтриванеи колко е диаметъра от всички коментари неразбрах
ОтговорИзтриванеЗдравейте, в тестото се слага. За намазване се ползва допълнително масло или друга мазнина.
ОтговорИзтриванеИзумителна пита ! Благодаря Ви за адаптацията на тази рецепта ! Правя я вече три пъти!
ОтговорИзтриванеСтрахотна е направих я и се получи Благодаря за рецептата
ОтговорИзтриване