Страници

вторник, 23 юли 2013 г.

Бриош-пита с локум

   Тестото за тази сладка питка е по рецептата за бриоши с шоколад и локум - много сполучлива и с винаги прекрасен резултат рецепта!

Продукти:
600г бяло брашно
250мл топло мляко
20г прясна мая
90г захар
90г меко краве масло
2 яйца
есенция ванилия
1 жълтък+малко мляко за намазване
2 кутийки локум за пълнеж


   Маята се разбърква в прясното мляко с 1с.л.захар и 2-3с.л. брашно и се оставя да шупне за 15мин., след което се замесва меко тесто с добавянето на останалите продукти.
Оставя се на топло да удвои обема си,
премесва се и се оставя още веднъж да се надигне. Моето тесто поверявам на машинката - тя го измесва отлично!
  Готовото, два пъти втасало тесто се разточва на пласт с дебелина 0,5см и се изрязват кръгчета. Нареждат се по три кръгчета, едно до друго, като се застъпват. В единия край се поставят две локумчета и се завиват на руло. Разрязват се с остър нож и се изправят. Получават се розички, които се нареждат плътно в подмазана с масло тава.


   Наредената пита се оставя да втаса на топло, докато удвои обема си, намазва се с жълтък, разбъркан с малко прясно мляко и се изпича в предварително загрята на 160-170С фурна.



21 коментара:

  1. Изглежда невероятно, прекрасно се е получила! Взимам си парченце утре за закуска. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна пита, изглежда невероятно! Мисля да опитам да я направя. Искам да попитам кръгчетата, които се изрязват от тестото горе-долу с какъв диаметър са?

    ОтговорИзтриване
  3. Веси, страхотни розички :) Вземам си няколко с кафенцето. Хубав ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  4. Веси, разкошна пита! И на визия, и на вкус!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Искам да благодаря за рецептата!Стана уникално вкусна и красива!

    ОтговорИзтриване
  6. Une brioche très originale. Bravo!
    A bientôt

    ОтговорИзтриване
  7. Веси, станаха чудесни!
    Благодаря за вкусното предложение!

    ОтговорИзтриване
  8. Здравейте.
    Питата изглежда страхотно! Браво!
    Искам да я направя веднага,но нямам пресна мая имам само суха.
    Ще стане ли с нея? И ако да,колоко да сложа от пакетчето? (от тези на др.Йоткер)
    Благодаря Ви предварително.
    Лека вечер.
    Поздрави Даниела.

    ОтговорИзтриване
  9. Здравейте, да, ще стане и със суха, сложете цялото пакетче(7г) - количеството отговаря на 20г прясна мая.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    2. Направих я страхотен резултат. Благодаря за рецептата на

      Изтриване
  10. Супер!
    Много Ви Благодаря :-)
    Лек ден.

    ОтговорИзтриване
  11. v momenta se peche,zasega izglejda Neveroqatno...nadqavam se i da e tolkova vkusna ,kolkoto i izglejda hubava :))) Blagodarqa!

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря за уникалната рецепта :) Днес и аз я изпробвах.За първи път ми се получи разкошна визия и на вкус е хубава :) Отново огромно благодаря!

    ОтговорИзтриване
  13. kolko trqbva da bade diametara na tavata za tazi razko6na pitka :)

    ОтговорИзтриване
  14. Страхотна рецепта. Стана вкусно и красиво.

    ОтговорИзтриване
  15. вчера я направих и аз,наистина се получи много вкусна

    ОтговорИзтриване
  16. и колко е диаметъра от всички коментари неразбрах

    ОтговорИзтриване
  17. Здравейте, в тестото се слага. За намазване се ползва допълнително масло или друга мазнина.

    ОтговорИзтриване
  18. Изумителна пита ! Благодаря Ви за адаптацията на тази рецепта ! Правя я вече три пъти!

    ОтговорИзтриване
  19. Страхотна е направих я и се получи Благодаря за рецептата

    ОтговорИзтриване