Страници

неделя, 26 май 2013 г.

Пикантни гризини с прясно козе сирене

Продукти:
1 яйце
150г прясно козе сирене "Жоси"
3с.л. олио
2ч.л.сол
1ч.ч. брашно(бяло или пълнозърнесто)
1ч.л. бакпулвер
2ч.л. подправки микс - чубрица, чер пипер, кимион, кориандър, куркума, червен пипер
1/2ч.л. чесън на прах
1ч.л. семена ким

   Семената ким се запичат леко на сух тиган и се счукват в хаванче. Всички подправки се разбъркват с брашното и бакпулвера.
   Яйцето, сиренето и олиото се разбъркват, добавя се брашнената смес и се замесва меко тесто. Ако има нужда се добавят 1-2с.л. брашно, докато престане да лепне. Оставя се да отпочине 20-30мин. под кърпа.
    Фурната се загрява на 180С. Голяма тава се застила с хартия за печене. Тестото се разточва на пласт с дебелина 0,5см и се нарязва на дълги ленти. Всяка лентичка се усуква и се нареждат в тавата на разстояние една от друга. 
  След като всички гризини са наредени, може да се намажат леко с вода и да се поръсят допълнително с малко едра сол.
   Пекат се 10-12 мин. или до леко порозовяване. Оставят се да изстинат в тавата, защото топли са много крехки и ........ наздраве с биричка!


4 коментара:

  1. Прекрасни са, а щом са с любимото сиренце, наистина са неустоими! Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. И без биричка ще си ги хрупкаме!
    Чудни са!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. О, с любимо сиренце...
    Тези са само за мен :)

    ОтговорИзтриване
  4. Може ли да се ползва краве сирене,или пък кашкавал?

    ОтговорИзтриване