Страници

понеделник, 21 януари 2013 г.

Топла картофена салата с праз и сухи чушки



Продукти:
3-4 картофа
1 стрък праз
3-4 сладки сухи чушки
сол, оцет, олио



   Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Сваряват се в подсолена вода до омекване. Отцеждат се от водата и се оставят леко да се охладят. Чушките се почистват от дръжките и семето и се сваряват отделно за 10-15 мин. Нарязват се на ивички и се добавят при картофите. Празът се нарязва на колелца. Всичко се разбърква, подправя се на вкус със сол, оцет и олио и салатата е готова!


2 коментара:

  1. Обичам картофените салати във всякакви варианти.
    По този начин не съм правила - с накъсани сухи чушки и в най-скоро време ще пробвам!:) Много е примамлива!
    Успешен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. По-вкусно става, ако добре сварите чушките, а после оставите само "месото". Иначе с тия люспи едва ли е приятно за дъвчене.В нашия край така правим, но го наричаме лютика.

    ОтговорИзтриване