Страници

понеделник, 29 октомври 2012 г.

Цитрусови "Сълзици"

    "Сълзици",Palmiers,слонско ухо,както и да ги наричате,това са най-лесните за приготвяне бисквитки - бутер-тесто,захар и гореща фурна!А сега ви предлагам малко по-различен вариант - с цитрусов аромат,с много лек,едва доловим горчив привкус,който контрастира чудесно със сладостта на карамелизирана захар:

Продукти:
1 малка опаковка бутер-тесто
2/3ч.ч.захар
1с.л.ситно настъргана кора от лимон или портокал
2с.л.разтопено краве масло

   Настърганата кора от лимон или портокал се разбърква с 2/3 от предвидената захар и се оставя за 15мин. да се ароматизира.
   Тестото се размразява напълно в хладилник.Разстила се на плота,найлона остава под тестото.Посипва се с чистата захар и се разточва леко,като се изтънява до 2-3мм.Обръща се и найлона се отстранява.Намазва се с разтопеното и охладено масло и се посипва равномерно с ароматизираната с корички захар.Тестото се разрязва на две части и  краищата на всяка лента се навиват по дължина към средата.Нарязват се бисквитки с дебелина 1-1,5см,които се нареждат легнали,на разстояние,върху хартия за печене.
   Пекат се в предварително загрята на 220С фурна около 7-8мин. обръщат се,да се запекат и от другата страна за още 2мин.Охлаждат се на решетка.
                                              Да ви е сладко и ароматно!

3 коментара:

  1. Весе, знаеш ли, че точно вчера си спомних за тези сълзици колко ги обичах и се зачудих как ли се правят:) Явно си била на моите честоти. Не било никак трудно. Благодаря за рецептата :)

    ОтговорИзтриване
  2. С тез сълзици ме върна в детството! Много красиви снимки си им направила. Не знаех, че толкова лесно се правят. Страхотно е, че ги сподели!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно изглеждат, а с този аромат са още по-привлекателни!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване