Продукти:
3 средни тиквички
1 голям морков
2 глави лук
сол
смлян черен пипер
чесън 1-2 скилидки
2с.л.доматено пюре
олио
Лукът и морковът се нарязват на ситно или се настъргват и се задушават в малко олио до омекване. Тиквичките се
режат на кубчета,добавят се при лука и леко се запържват.
Всичко се пресипва в тенджера, соли се на вкус, слага се черния пипер и се
оставя да ври под капак,на много слаб огън 1 час, като от време навреме се разбърква.15 мин. преди края се добавя доматеното пюре и счукания чесън.Леко се охлажда и се пасира до гладко пюре.
Икрата може да се използва веднага за пряка консумация,а може и да се консервира.Пълни се в малки
бурканчета и се заваряват 20мин.
Рецептата е много интересна. Смятам да я изпробвам, а ако се хареса, може и да консервираме :)
ОтговорИзтриванеНякога имаше такава в консерви и беше страшно вкусна. На всяка цена ще се пробва.
ОтговорИзтриванеЗащо ми гръмнаха моите буркани
ОтговорИзтриване