Страници

понеделник, 2 януари 2012 г.

Предястие "Горски пънчета"

Необходими продукти:
3-4 едри картофа
1-2 яйца
няколко резена бекон
100гр. кашкавал
няколко листа кори за баница
250гр. пресни гъби
черен пипер
чубрица
сол
олио

   Картофите се сваряват, обелват и докато са топли се намачкват на пюре. Добавят се 1-2 яйца,
настъргания кашкавал, сол на вкус, смлян черен пипер и чубрица. На плота се разстилат две кори, намазват се с мазнина и на единия край се разстила слой от картофената смес. Отгоре се нареждат резените бекон и се завива на стегнато руло. Нарязва се на парчета по 5-6см. и се изправят в тавата. Отгоре се стисват леко да придобият конусовидна форма. По същия начин се оформят и останалите пънчета. Запичат се в гореща фурна до зачервяване.
   Гъбките се разполовяват и се запържват в малко олио или масло, като се подправят със сол и черен пипер.
  Пънчетата се сервират върху канапе от салата, с гъбките наоколо.
  Да Ви е сладко!



7 коментара:

  1. Прекрасни са! Наистина като горски пънчета! Благодаря за споделянето! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много красиви пънчета. Благодаря за бързата и лесна рецепта :)
    Успешна 2012г.!

    ОтговорИзтриване
  3. Честита Нова 2012 година -
    Прекрасна празнична идея,
    с пожелания за здраве, късмет и вдъхновение, много щастие и сбъднати мечти, Диана

    ОтговорИзтриване
  4. Много красиво, идейно и вкусно предястие! Записвам си го за специални гости :) Честита Нова Година! Здрава, щастлива и много успешна нека бъде за теб и семейството ти!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря,момичета! :)
    Успешна и късметлийска да е годината ви!

    ОтговорИзтриване
  6. Наистина много идейно и красиво поднесено!:)
    Май не съм ти честитила новата година, та - За много години! Да си жива и здрава, щастлива и късметлийка! Нека новата година бъде по-добра от старата и сбъднеш своя мечта!:)

    ОтговорИзтриване