Продукти:
1 птица около 2кг
2 дюли
1с.л. мед
черен пипер
едра сол
олио
Добре почистената,оскубана и опърлена птица се натрива отвън и отвътре с едра сол и смлян черен пипер и се опакова в плик.Оставя се да престои в хладилник 10-12часа. Дюлите се почистват от семенниците и се нарязват.Ако обичате по екзотични вкусове,поръсете ги с щипка канела.Напълва се юрдечката и се зашива или се забожда с клечки за зъби.Поставя се в подходяща тава,налива се чаша топла вода.Завива се с фолио и се пече на 150С два часа,като няколко пъти се обръща,за да не се пресуши месото.При нужда се долива вода. В края на печенето фолиото се разгъва,юрдечката се намазва с мед и се запича до красива коричка.Месото става нежно,ароматно и много вкусно,а подкожната мазнина се стопява и може да се отдели.Добър апетит!
Пожелавам ви весели и вкусни Коледни празници!Бъдете здрави и винаги усмихнати!
* Рецепта за тези топящи се снежни човеци след Коледа!
Веси, прекрасна рецепта! Чудна юрдечка и весели снежковци, за тях вече писах във ФБ:)! Наистина са като топящи се, постигнала си невероятен ефект! Благодаря за пожеланието! Весели празници и на теб!
ОтговорИзтриванеВеси, чудесна патица, рано-рано ме изкуши страхотно! И снежковците са прекрасни!
ОтговорИзтриванеВесели празници, изпълнени с много топлина и уют!
ПС - след близо половин година Гугъл ми разпозна профила и можах да напиша коментра при теб, при мен и на много други места, където не ме разпознаваше.
Мария
Аплодисменти за сочната патица и малките снежни човечета,уникални са!
ОтговорИзтриванеВесела ,уютна и щастлива Коледа!
Прекрасни вкусотийки!
ОтговорИзтриванеЧестита Коледа!
ЧЕСТИТА КОЛЕДА!
ОтговорИзтриванеЗДРАВЕ ,КЪСМЕТ И УСМИВКИ!
Страхотна е патицата, Веси, прекрасна коричка, а плънката е точно мой тип. Така де, юрдечката :) и при нас тази така се казва.
ОтговорИзтриванеЧестита Коледа и на теб!