Продукти:
3-4 яйца
3-4 с.л. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
прахче ванилия
2 с.л. ракия (слага се алкохол в тестото, за да не поема много мазнина при пърженето)
2 и 1/2 ч.ч. брашно(може да поеме и малко повече,зависи от брашното)
олио за пържене
В тази последователност, в която са изброени продуктите се забърква гъсто тесто и се оставя в покой за 10-ина минутки.
В това време се сгорещява в дълбок тиган по-голямо количество олио, за да може да плуват свободно бухтичките или се използва фритюрник.Преди пърженето огъня се намалява на среден.
С помощта на чаена лъжичка се пуска от тестото в маслената баня. Поничките се надуват като топченца и се обръщат сами, след като се зачервят от едната страна.Ако започнат в олиото да се пукат,да излиза сурово тесто и да заемат причудливи форми,значи трябва още малко брашно,а ако отвътре остават сурови,след като отвън са зачервени - или са на много силен огън,или е гъсто тестото.
Изваждат се с решетеста лъжица върху кухненска хартия, която попива излишната мазнина. Поднасят се, поръсени с пудра захар, поляти с мед или с топинг по желание.
Да ви е сладко!
Много са вкусни...Чудесно са се получили,поздравления!
ОтговорИзтриванеСтрахотно изглеждат, непременно ще ги направя скоро!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ммммм, с топинг, с топинг за мен, или със сладко от вишни или ягоди.:)))) Как ми се приядоха!!!:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Мира,Мариета,Дари!
ОтговорИзтриванеСпокойна и уютна неделна вечер!
Обожавам бухти. И аз ги правя по подобен начин, но се изненадах за алкохола. Не знаех за тази хитрост и следващия път ще я приложа.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Не съм правила никога бухти,но тези ме изкушиха...Толкова са апетитни..
ОтговорИзтриванеПриятен ден!