Страници

петък, 14 октомври 2011 г.

Пълнена печена тиква

    Продуктите за това есенно изкушение са "на око" и по вкус:
долната,широка част от тиква "цигулка"(почистена от семето и меката част)
2-3 киселички ябълки
2 круши
шепа стафиди
няколко ореха
3-4с.л.мед
две пръчици канела
може да се сложат гроздови зърна и
сушени сливи

   Плодовете се почистват и нарязват на парченца.Смесват се със стафидите и нарязаните орехи.Тиквата се слага в походящ съд,напълва се с плодовата смес,забождат се две пръчки канела и се полива с меда.В тавичката се налива чаша вода и се пече на 200С до омекването на тиквата.

8 коментара:

  1. Лелее Веси,каква е тази прелест!
    Още утре ще се приготви!
    Благодаря за прекрасната идея!
    Пожелавам ти хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ароматно ми изглежда:-) И пълно с вкус:-)
    Веси, чудесна си!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви,момичета!
    А пък какъв съблазнителен и неустоим аромат се разнася,докато се пече .... опитайте !
    Вкусни и цветни почивни дни и на вас!

    ОтговорИзтриване
  4. Правила съм и знам,че е страхотно вкусно нещо пълнената тиква!И твоята е точно такава,Весе!И веднага ти завидях за аромата,който се носи у вас-несравним е-мирише на Коледа!

    Поздрави!
    Роси

    ОтговорИзтриване
  5. Веси, кулинарен шедьовър е това! Прекрасно изпълнение и много изкушаващо!:)

    ОтговорИзтриване
  6. Яла съм такава тиква, страхотна е!
    Твоята изглежда неустоимо!

    ОтговорИзтриване
  7. Е... тук вече е много празнично и изпълнено с аромат!Браво!

    ОтговорИзтриване