Необходими са няколко глави лук,една-две чушки(пиперки),сол,оцет и олио.
Лукът(цял,без да се бели) и пиперките се изпичат на тенекия,на жар или във фурна,ако сте в градски условия.Лукът се пече докато омекне.
След охлаждане се почистват и лука се нарязва на едри парчета,а чушката се накъсва на конци.
Смесват се и се подправят със сол,оцет и олио.Салатата се разбърква и е готова за похапване.
Ако престои в хладилник няколко часа,става още по-вкусна.
Добър апетит!
Веси, много вкусна и здравословна салатка представяш. Много ми допадна идеята за печен лук, зная, че е много вкусен, опечен, но не съм го правила никога. С удоволствие ще си приготвя твоята салата.
ОтговорИзтриванеПриятелски поздрави!
МММММ..любимият ми лук оххх как обичам..отивам да си пека и аз :))))
ОтговорИзтриванеЖани,Здравче,ще се радвам,ако ви допадне салатката!
ОтговорИзтриванеХубави,слънчеви и усмихнати почивни дни!
Това няма как да подмине нашата трапеза- страхотно изглежда, а и вкусът на печения лук е просто... неустоим:-)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти!
Веси, за тази рецепта ме светнаха скоро и останах очарована от вкуса. За зимата е идеална.
ОтговорИзтриване