Страници

четвъртък, 25 август 2011 г.

Най-бързите малосольные(солени) краставички

  Опитвали ли сте т.н. "слънчеви"(по руски малосольные) краставички?Тези,които се приготвят за бърза консумация през лятото,от по-едри корнишони и втасват оставени в саламура на слънце?Много са вкусни,леко солени,ароматни,хрупкави!
   Краставичките по тази рецепта,макар,че това даже не може да се нарече рецепта,а по вярно си е метод на осоляване,са готови за има-няма 2-3 часа и много напомнят на вкус на "слънчевите":
 

   Приготвяте си по-здрав найлонов плик,1 кг.измити корнишони,1с.л.морска сол,2-3 скилидки чесън,зърна чер пипер,съцветия и клонки копър.Отрязвате връхчетата на краставичките,поставяте ги в плика,добавяте солта и подправките и завързвате здраво.За по-сигурно може да сложите завързания плик в още един и отново да завържете.Разтръсквате хубаво съдържанието и прибирате в хладилника.Като се сетите,отвреме на време,отново разтръсквате краставичките или само ги обръщате да се размесят.След 2-3 часа опитвате резултата с чаша изстудено питие по ваш вкус и избор!

   А сега да споделя и поредната получена награда,от Дарито Кокона ! Благодаря от сърце за чудесната награда,Даре!



  • целта на наградата е да се популяризират нови и/или не толкова известни блогове, с огромни количества почитатели и последователи
  • в поста трябва да се копира наградата и указанията към нея
  • трябва да се посочи линк към блога на човека, който те е номинирал със съответната награда. 
  • трябва да оставиш коментар в блога на този, който те е номинирал, за да го информираш, че приемаш наградата и на свой ред да оставиш линк към твоята публикацията, отнасяща се до наградата. .
  • трябва да се изберат между 3-5 блога, на които да предадеш наградата. Към всеки от блоговете се посочва линк. Чрез коментар в избраните блогове се информират получателите на наградата. Те на свой ред трябва да изпълнят гореизброените условия. :))
      На свой ред споделям наградата с:
Катерина и Наслада с Катерина!
Павлина и Сasaperfetta
Здравка и Черпак с мерак
  

8 коментара:

  1. Веси,огромно благодаря за наградата!Тя означава много за мен от кулинар като теб!
    Рецептата много ме заинтригува,задължително ще я пробвам!
    Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Много благодаря,голямо признание от теб е тази награда, отново благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. ВЕСИ ,При мен те чака награда ,заповядай да си я получиш.
    ПОЗДРАВИ!
    http://zi4e57.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  4. Много ме трогна с наградата ,чест е за мен ,че от такъв кулинар като теб я получавам.
    Прегръдки искрени!

    ОтговорИзтриване
  5. Весичка,

    блогът ти за мен е ново и твърде приятно местенце.
    Обаче вече си отбелязах някои неща за приготвяне у дома.
    Засега искам само да ти благодаря и да споделя с теб тази награда:

    http://gorskimah.blogspot.com/2011/08/blog-post_26.html

    Чудесен уикенд ти желая!

    ОтговорИзтриване
  6. Веси, влизам през Хром, за да напиша коментар, защото от близо 3 месеца Експлоъра не ми разпознава профила и не ме разпознава...иначе те следя какви ги вършиш редовно, но не мога да пиша. Та сега търсих друг начин, за да напиша как ми припомни детството с тези краставички, изяждах такива с кг...ама сега нали се уядохме с какви ли не глезотии, забравихме за тях.Е, още утре ще ги направя.Но мама ги правеше в стъклен буркан и на терасата втасваха.
    Прохладен уикенд!
    мария

    ОтговорИзтриване
  7. Катерина,Павлина и Зиче,пожелавам и на вас усмихнат и цветен уикенд!
    Зиче,благодаря ти,приятно ми е да получа награда от теб!
    Мъхче,радвам се,че моя блог ти харесва,винаги си добре дошла!С благодарност за споделената награда и с пожелание за шарен и засмян уикенд!

    ОтговорИзтриване
  8. Мария,класическите краставички наистина втасваха в буркана,на слънце и се оливахме със сок,докато ги хрупахме,толкова бяха сочни.Тези,които предлагам,се приближават много на вкус,но не е необходимо чакане,раз-два и мезето е готово :)))
    Опитай с "лисицата" ,при мен добре работи :)
    Спокоен и усмихнат уикенд!

    ОтговорИзтриване