За любителите на извара в сладкишите!Може да се каже,че десерта е почти диетичен,ако не считаме 3-те лъжици грис - захарта е заменена с подсладител и е без мазнина. Обикновено го приготвям без праскови,но този път реших да експериментирам.Ароматните праскови чудесно допълниха лимоновия вкус!
Продукти за кръгла форма с Д-24см.
4 яйца
3ч.л.течен подсладител(или 100-150гр.захар)
500гр.прясна,безсолна извара,рикота или Keso
1п. бакпулвер
1п.ванилия
кората от един лимон
сока от половин лимон
3с.л.грис
2-3 добре узрели праскови.
Яйцата се разбиват на пяна.Изварата се претрива през сито или се пасира,за да няма бучки.Лимона се измива с топла вода и сапун.Настъргва се жълтата част от кората,изцежда се сока от половината лимон.Прасковите се обелват и се нарязват на малки кубчета.
Всички продукти се разбъркват.Излива се в намазана с мазнина и поръсена с брашно форма.Пече се в предварително загрята фурна, на 180С(160С с конвекция) около 40 мин.
Престоят от няколко часа в хладилник му придава още по-наситен вкус и аромат!
Пак красота при теб,Весе!Много ми допадат такъв тип десерти!Правила съм и аз с грас,под формата на чийз,много вкусно става!А престоят в хладилника според мен е задължителен,съвсем друг е вкуса!
ОтговорИзтриванеВеси,красиво,много нежно и вкусно!Поздрави:)
ОтговорИзтриванеВеси , ако искам да го приготвя със захар - ще се получи ли? И в такъв случай колко трябва да сложа ?Чудесен изглежда сладкиша ти!
ОтговорИзтриване