Продукти:
2ч.брашно,
1ч.л.суха мая,
1ч.л.сол,
1ч.л.захар,
щипка хлебна сода,
2с.л.олио,
2 1/2с.л.кисело мляко,
3/4ч.ч.топла вода.
Замесва се меко тесто,което се оставя да втаса.Разделя се на топки с големина на яйце.Всяка топка се разточва до 1см дебелина.Питките се пекат на 250С,на камък за хляб.Готовите Наан се намазват с разтопено масло.
А това е
сайтът на Манжула ,нейната индийска кухня и много разбираемо
видео с рецептата и начина на печене в домашни условия на Наан!
Хорошие получились!!А я на них второй год смотрю.. все кажется, что могут не получиться..
ОтговорИзтриванеСвет,а ты попробуй половину нормы,они очень легко делаются,а еще легче съедаются :)))Моим мальчикам очень понравились,начинку разную внутри запихивают :))
ОтговорИзтриванеЗдравей,
ОтговорИзтриванеМного сполучливи са ти питките. Сайта на Манджула го зная, тя е направо магьосница в тези неща. Веднъж пробвах да ги направя, по нехната рецепта, обаче не се надуха. Вкарваш ме отново в бели, щом са ти се получили, ще пробвам отново.
Ще наминавам по-често,
Весел уикиенд!
На мен не знам как,но ми се получиха от първия път :).
ОтговорИзтриванеЩе се радвам на вниманието ти,Жани!Хубава и слънчева неделя и на теб!Поздрави!
Аз намерих рецептата в едно италианско списание и я пробвах. Пека ги в тефлонов тиган и разликата е в разточването. Разточвам ги един път после събирам четерте крайща и разточвам пак. Така по средата можете да сложите малко извара например и после внимателно ги разточете. Можете да използвате сусам, чубрица, маково семе и друго по ваш вкус. Стават много вкусни
ОтговорИзтриванеАз намерих рецептата в едно италианско списание и я пробвах. Пека ги в тефлонов тиган и разликата е в разточването. Разточвам ги един път после събирам четерте крайща и разточвам пак. Така по средата можете да сложите малко извара например и после внимателно ги разточете. Можете да използвате сусам, чубрица, маково семе и друго по ваш вкус. Стават много вкусни
ОтговорИзтриване