Страници

събота, 11 юни 2011 г.

"Ягоди под снега"

   :))) Под това интересно име видях този сладкиш в един руски сайт и ми се стори доста лесен за приготвяне,а и много апетитен!Наистина е така - не изисква някакви специални умения в кухнята,а е нежен и топящ се в устата,с невероятния вкус на ягоди и белтъчен сняг.

за тестото:
100гр.меко краве масло
2жълтъка
100гр.захар
1ч.ч.брашно
1п.бакпулвер

300-400гр.ягоди

за белтъчния сняг:
2 белтъка
70гр.пудра захар
щипка сол

   Замесва се меко тесто и се разстила в намазана с масло форма(Д-20-24см).Набожда се с вилица.
  Запича се в загрята до 170С фурна за 12- 15мин.
  Ягодите се разполовяват,ако са по-едри и се нареждат върху изпечената основа.За проба
половината от ягодите засипах с малко захар и ги загрях на котлона,след което добавих малко нишесте за сгъстяване.Но повече ми хареса суровия пълнеж,по-свеж е.
  Белтъците се разбиват на сняг със щипка сол,постепенно се добавя пудрата захар.Изсипват се върху ягодите и се заглаждат.Връщат се във фурната да се зачервят леко отгоре,без да прегарят.
Сладкиша се оставя да се охлади напълно.

















 Източник

Изпробвано и споделено:
                                           От Хатидже Алиосман!

4 коментара: