за тестото:
100гр.меко краве масло
2жълтъка
100гр.захар
1ч.ч.брашно
1п.бакпулвер
300-400гр.ягоди
за белтъчния сняг:
2 белтъка
70гр.пудра захар
щипка сол
Замесва се меко тесто и се разстила в намазана с масло форма(Д-20-24см).Набожда се с вилица.
Запича се в загрята до 170С фурна за 12- 15мин.
Ягодите се разполовяват,ако са по-едри и се нареждат върху изпечената основа.За проба
половината от ягодите засипах с малко захар и ги загрях на котлона,след което добавих малко нишесте за сгъстяване.Но повече ми хареса суровия пълнеж,по-свеж е.
Белтъците се разбиват на сняг със щипка сол,постепенно се добавя пудрата захар.Изсипват се върху ягодите и се заглаждат.Връщат се във фурната да се зачервят леко отгоре,без да прегарят.
Сладкиша се оставя да се охлади напълно.
Източник
Изпробвано и споделено:
От Хатидже Алиосман!
Чуден десерт,Веси!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,Елексирче!Хубав и успешен ден! :)
ОтговорИзтриванеНама да ми омръзне да првая този сладкиш. Просто е невероятен
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Галя! Наистина е много хубав сладкиш.
ОтговорИзтриване