500гр.кайма смес(свинско/телешко) 1 тиквичка 1 морков 1 глава лук 1 яйце 4с.л.галета 2с.л.доматена паста или по-гъсто пюре 1ч.л.суха мента 1ч.л.сух босилек(ако имате в наличност свежи - по 1с.л. ситно нарязани мента и босилек) сол,чер пипер.
Приготвяне:
Тиквичката се настъргва на едро ренде,моркова на ситно.Лука се нарязва на дребно.Омесват се в каймата с всички останали продукти и се оформят около 25-30 топки.Може да се изпържат или да се запекат.Аз лично ги предпочитам печени - в застлана с хартия тавичка,на силна фурна,без никаква мазнина.Могат да се хапват топли или студени.
За летните горещини са по-вкусни студени със сос "дзадзики",много леко ястие!
И да споделя една голяма радост - първата ми награда от приятел,много добър,благ и позитивен човек - Здравчето - ЗИЧЕ от ЧЕРПАК С МЕРАК !
Благодаря ти,Здравче,от сърце!Много ме зарадва и трогна!БЛАГОДАРЯ!
Изпробвано и споделено
От Ирена Иванова!
Тази рецепта си я спомням още, когато я публикува в бг.мама - много е вкусна, пробвах я. И тази година вече и е време! Благодаря ти, че ми я припомни! Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеГуинет,много се радвам,че рецептата ти е харесала!Поздрави и на теб,спорен и усмихнат ден!
ОтговорИзтриване