Страници

петък, 27 май 2011 г.

Капоната с гъби

  Това вкусно ястие,което приготвих вчера е много нефотогенично,снимката ми е ужасна,но все пак ще напиша рецептата и се надявам вкуса му да ви допадне,така,както на мен:

Продукти:
1 среден патладжан,200гр.гъби печурки,по 1 стрък зелен лук и чесън,1ч.ч.домати от буркан,зехтин,босилек.

    Патладжана се нарязва на кубчета и се посолява обилно.Оставя се за 30мин.,след което се изплаква със студена вода. В сгорещен зехтин се запържват гъбите и се изваждат.В същата мазнина се запържва патладжана до зачервяване,добавят се нарязани лука и чесъна,леко да омекнат и после доматите.Посолява се на вкус.Ястието се оставя да ври на тих огън,без капак,докато остане на мазнина.Накрая се добавят гъбите и босилека,разбърква се и се дръпва от котлона.
  Вкусно е както топло,така и студено!
  Ако държите на мръвката,може в началото да запържите малко бекон,да овкуси мазнината,след което да го извадите и да го добавите накрая с гъбите.Капонатата придобива много хубав аромат и вкус!

Няма коментари:

Публикуване на коментар