Страници

четвъртък, 19 май 2011 г.

Пиле печено в буркан

  Вчера съфорумка от "Гответе с мен" ме подсети за тази лесна, даже може да се каже и мързелива рецепта за пиле. Интересен начин за печене, при това пилето се получава много диетично, приготвено без всякаква мазнина. Освен това е много удобно за съхранение в хладилник, направо в съда, в който се е пекло.

Продукти:
1 пиле(бройлер) около 1,2кг или различни части пилешко(бутчета, крилца, гърди)
2 буркана тип Омния
няколко зърна черен пипер
3-4 иглички розмарин
сол
алуминиево фолио



   Пилето се нарязва на порции, осолява се и се нарежда в бурканите. Най-отгоре се пускат 2-3 зрънца чер пипер и няколко иглички розмарин. Може да използвате подправки по свой вкус. От алуминиевото фолио, сгънато на две се оформят капачки и се притискат добре по гърлото на бурканите.
   Бурканите се поставят в студена фурна, в тавичка или направо на решетката и се пекат на 200С точно 1 час от включването (ако фурната загрява по-бавно - 1час и 10мин.). Оставят се да се охладят леко и пилето е готово. Може да се охладят напълно, тогава сосът се желира и се съхраняват в хладилник. Студеното месо е много вкусно на сандвичи или в салати.

13 коментара:

  1. благодаря за идеята, за първи път виждам нещо подобно, но със сигурност ще го пробвам!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Ще се пробва, дано да стане като консервираното месо от бурканите на баба ми:)

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна идея Сонче ,аз от отдавна тази рецепта бях си я заплюла ама се затри някъде .Благодаря ти за напомнянето ...твоето пиле е станало невероятно!
    ПРЕКРАСЕН ДА Е ДЕНЯТ ТИ!

    ОтговорИзтриване
  4. Вода слага ли се?

    ОтговорИзтриване
  5. а получава ли се поне малко запечена коричка или е като сварено

    ОтговорИзтриване
  6. И аз да питам:някаква мазнина слага ли се ?

    ОтговорИзтриване
  7. Не, не се слага мазнина.
    Ако пилето е качествено и не пусне много вода, се получава лека коричка.

    ОтговорИзтриване
  8. и какъв е смисълът, нямате иенска тенджера ли

    ОтговорИзтриване
  9. Е, не! Това ще го опитам още днес, но с домашно пиле и... ще импровизирам вероятно с подправките,(както обикновенно:))), но идеята е отново супер и ще търся как да се абонирам за блога ти!
    Пак Благодаря!:)
    Иванова

    ОтговорИзтриване
  10. Kak се променя времето за печене, ако бурканите са по-малки?

    Мая

    ОтговорИзтриване
  11. Аз го правя с пилешки бутчета, предварително овкусени и го печа на 200 градуса почти 2 часа. Ако искате да издържи по дълго време без да се развали, веднага, след като го извадите от фурната, махнете фолиото и завийте капачките.

    ОтговорИзтриване
  12. Аз го правя в глинен съд/гювеч, сигурно и много вкусно

    ОтговорИзтриване