Продукти:
по 3 котлета на порция(от агнешко или ярешко)
1глава стар лук
1 клонка розмарин
2скилидки чесън
червен и чер пипер
зехтин
Лука се настъргва,добавят се останалите подправки,зехтина,нарязания розмарин.
Оформят се котлетите - месото от ребрата се обрязва без да се прекъсва към месестата част до гръбнака.Ребрените кости се отрязват през средата,да са по-късички и всяко котлетче се отрязва напречно с по-едно ребърце.Висящата част месо се завива и забожда с клечка за зъби,получават се напълно нормални мини-котлетчета.Месото се намазва с кашата от подправки и се оставя да се маринова поне 12 часа,завито с фолио,в хладилника.
Пекат се на не много силна скара от двете страни.Похапват се топли със свежа салатка!
Страшно апетитни са котлетчетата!
ОтговорИзтриванеС усмивка
Пепеляшка
Благодаря ти,Мария!
ОтговорИзтриванеХубав и изпълнен с усмивки празник ти пожелавам!
Веси