Страници

неделя, 17 април 2011 г.

За Великден - яйца "Фаберже"

  Наближава най-светлия,най-цветен празник Великден.За празничната трапеза освен тези сладки пиленца ви предлагам да си приготвите и едни яйчица,хем украса на масата,хем вкусни:

Желирани яйца "Фаберже"


Продукти:
по 2 сурови яйца на порция
200мл прецеден пилешки бульон
50гр. грах от консерва
50гр.царевица
сварен морков
2 сварени яйца
50гр.колбас
50гр.пушен кашкавал
1 пак.желатин

Приготовление:

Суровите яйца се счупват от тъпия край и съдържанието им се излива.Измиват се и се подсушават.Желатина се разтваря в затопления бульон.Моркова,яйцата,кашкавала и колбаса се нарязват на форми по желание. Подготвените черупки се напълват с нарязаните продукти.Слага се стръкче магданоз или копър и се заливат с бульона.Оставят се на студено да стегнат.Преди сервиране се обелват черупките.

3 коментара:

  1. Просто е страхотно всичко !Шапка ви свалям за целия блог!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна си просто!!!!!!Нямам думи!

    ОтговорИзтриване
  3. Веси,
    благодаря за чудесната идея за това чудесно предястие!
    Бързо, лесно и много вкусно!
    Може да погледнеш при мене, как се получиха:
    http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2017/04/gelee-eier.html
    Поздрави и спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване