Страници

петък, 18 март 2011 г.

Чебуреки


тесто:4ч.ч.брашно,300мл вода,1с.л.водка или ракия,1яйце,2с.л.олио,1/2ч.л.сол.
пълнеж:700гр.кайма(агнешка,телешка,смес)350гр.лук,1/2ч.ч.кисело мляко,сол,черен пипер,кориандър,магданоз.

За тестото:водата се кипва с олиото и солта,и веднага се изсипва 1/2ч.ч.брашно,като се бърка енергично.Оставя се да изстине и се добавят последователно яйцето,водката и останалото брашно.Замесва се пластично тесто,което не трябва да лепне по ръцете.Покрива се с влажна кърпа и се оставя настрана за не по-малко от час.
Приготвя се пълнежа - лука се нарязва много ситно и се претрива със сол.Омесва се с каймата,добавя се киселото мляко и подправките.Оставя се да отлежи и каймата.
Готовото тесто се дели на части с големина на топка за пинг-понг.Всяко топче се разточва тънко,на половината се намазва 1ч.л.кайма и се прегъва.Може да се обрежат краищата с къдрав нож или пък се притискат с вилица да залепнат добре и да не изтича пълнежа.
Пържат се в сгорещено олио,на среден огън до златисто от двете страни.Отцеждат се на кухненска хартия от излишната мазнина.

4 коментара:

  1. Много са симпатични :) и се обзалагам, че са и много вкусни!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря,Мина,бяха :) ... бяха много вкусни :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Лелее ,това звучи примамливо и много вкусно !
    Поздравления !
    Определено ще се опита тази рецепта! :)))

    ОтговорИзтриване