Страници

събота, 22 януари 2011 г.

Кебап от свински сърца





Продукти:
3 бр.свински сърца
1-2 глави лук
1/2 чаша червено вино
чубрица
черен пипер
сол
гарнитура - сварен ориз
Сърцата се измиват добре под течаща вода и се нарязват на малки кубчета(2х2),като се отстраняват всички жилки и мазнинки.
В тиган се сгорещяват няколко лъжици олио и се слагат сърцата да се запържат.Готвят се,докато изври всичкия сок,който си пускат.
Лукът се нарязва на полумесеци и се добавя при вече леко запържените сърца.
След като и лукът се позачерви,ястието се подправя с чубрицата,пипера и солта,и се залива с виното.Оставя се за минутка да поври и след това се намалява огъня и съда се похлупва с капак.
Достатъчни са 10 минутки,гозбата да покъкри и е готово.
Поднася се върху канапе от сварен бял ориз.
Да Ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар